Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبارت «اولین تراموای ایران در شیراز» در حالی به‌صورت پرتکرار از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز تکرار می‌شود که «رشت» به‌عنوان اولین شهر کشور در بهمن سال گذشته این طرح را دنبال کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، هم‌زمان با ۱۵ اردیبهشت و روز شیراز، شهرداری شیراز اقدام به انعقاد پیمانی با شرکت شهر آتیه جهت احداث خط تراموا در این شهر کرد؛ عنوان فعالیتی که دو هزار میلیارد تومان برای شیراز هزینه در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ادعای شهردار شیراز، نخستین خط تراموای شیراز به طول ۱۰ کیلومتر از آرامگاه سعدی آغاز می‌شود و پس از گذر از آرامگاه حافظ، دروازه اصفهان، مجموعه زندیه (فلکه شهرداری)، حرم مطهر شاهچراغ (ع) به پایانه شاهزاده قاسم منتهی می‌شود.

فارغ از بررسی‌های فنی، مجری طرح مذکور نیز محل بحث است و اگرچه شرکت شهر آتیه از شرکت‌های اقماری بانک شهر بوده و به‌نوعی پیمان احداث خط تراموا در شیراز، از این جیب به آن جیب شدن منابع شهرداری می‌باشد، اما انعقاد قرارداد با پیمانکاری غیربومی علاوه بر خارج شدن منابع مالی از استان فارس، نقاط توأم با ابهامی را همراه دارد که ازجمله آن‌ها ترک تشریفات مناقصه و عدم واگذاری طرح جهت اجرا از مسیری با کمترین هزینه و صرفه‌جویی در منابع مالی عمومی می‌باشد.

 

ترک تشریفات مناقصه که موضوعی مهم جهت ورود مجموعه‌های نظارتی ازجمله سازمان بازرسی کشور می‌باشد، در آنجا بااهمیت بیشتری همراه می‌شود که  یکی از اعضای پیشین شورای اسلامی شهر شیراز نیز در هیئت‌مدیره شرکت شهر آتیه حضور دارد؛ شخصیتی که جهت نمای قوی داشته و به‌خوبی با تغییر دولت‌ها، تغییر جهت می‌دهد.

 

البته نگرانی‌ها در خصوص این پروژه به‌ظاهر قوت بخش صنعت گردشگری شیراز، با مشاهده فرآیند ساخت و بهره‌برداری متروی شیراز دوچندان می‌شود.

 

پروژه‌ای زمان‌بر که در سال‌های اخیر به سرانجام رسیدن آن به‌قدری حائز اهمیت بود که برای افتتاح هر یک از آخرین ایستگاه‌های خط یک مترو شیراز، شخصیت‌های کشوری ازجمله رئیس‌جمهور، رئیس مجلس، معاون اول دولت و دیگر مسئولان ارشد کشوری حاضر می‌شدند!!!! خط یکی که هنوز ایستگاه وکیل الدوله آن دست به دامان دولت بوده و هرروز، وعده روز دیگر برای افتتاح آن عرضه می‌شود.

 

جدای از فرآیند ساخت، فرآیند بهره‌برداری از مترو نیز نگرانی‌هایی را برای پروژه تبلیغاتی تراموا ایجاد می‌کند؛ نگاهی که در آن به‌جای تلقی خدمات عمومی، نوعی تلقی سوداگرانه وجود دارد و در آن، اقتصادی بودن رفت‌وآمد مترو (یعنی تحقق درآمد کافی ناشی از وجود تعداد زیادی مسافر) به‌عنوان توجیهی برای فعال بودن مترو عنوان می‌شد. موضوعی که برای نمونه سبب محدودیت ارائه خدمات مترو در روزهای تعطیل (در ایام پیش از کرونا) در شیراز شده بود.

 

از دیگر نکات مبهم پروژه تراموا، تأمین مالی این پروژه است؛ با توجه به شرایط اقتصادی کشور و کاهش در بودجه عمرانی، آغاز هرگونه پروژه عمرانی جدید در شرایط اقتصادی فعلی کشور تنها ایجاد بدهی برای نسل آینده است و با توجه به نزدیکی پایان عمر دولت و شورای فعلی شهر، بدهی عمده برای منتخبان آینده در جایگاه قوه مجریه و پارلمان شهری شیراز به ارث خواهد گذاشت.

به نظر با توجه به نحوه بهره‌برداری از سازوکارهای حمل‌ونقل عمومی در شیراز، اعم از مترو، اتوبوس و تاکسی، راه‌اندازی تراموا در شیراز، آن‌هم به‌عنوان اولین ابتکار شهری در سطح کشور، اقدامی تبلیغی برای جبران کم‌کاری‌ها و حاشیه‌ها در شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز باشد؛ کم‌کاری و کارهای ناشایسته که نمونه آن تلفات ده‌ها نفری در سیل سال گذشته شیراز و یا جدل‌های قومیتی در شورای اسلامی شهر شیراز هست.

مجموعه خبرگزاری فارس این آمادگی را دارد؛ چنانچه مجموعه «شهرداری شیراز» در این خصوص پاسخی را داشته باشد در خبرگزاری انتشار داده شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شیراز ایران پارلمان شهرداری شورای اسلامی شهر شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبارات مولدسازی باید به صورت بهینه استفاده شود

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: باید از طریق مولدسازی از اعتبارات پروژه‌هایی که در سطح استان تعریف شده است، استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، جعفر قزوینیان، امروز_ دوشنبه هفدهم اردیبهشت- در جلسه بازآفرینی شهری با بیان اینکه باید دست به دست هم بدهند و در خصوص بازآفرینی شهری انرژی بیشتری گذاشته شود، اظهار کرد: در جلسه پیشنهادات چند پروژه مطرح شد که معتقدیم این پیشنهادات می‌تواند در رفع معضلات شهری مؤثر باشد.

وی با تاکید بر اینکه دفتر تسهیل‌گری در شهرستان ابهر باید راه‌اندازی شود، اظهار کرد: انتظار داریم شهرداری ابهر همکاری لازم را در خصوص راه‌اندازی این دفتر داشته باشد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان اضافه کرد: با راه‌اندازی دفتر تسهیل‌گری در این شهرستان، کارگزاری برای این دفتر انتخاب خواهد شد تا بتوانیم به صورت جدی وارد کار شویم و از ظرفیت مردم و مسئولان استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه تبلیغات گسترده در شناساندن و معرفی مشوق‌ها به مردم بسیار مؤثر است، اضافه کرد: باید در این خصوص جلسات متعددی با سازنده‌ها برگزار شود تا مسائل در جلسات بررسی و گزارش داده شود، چرا که این مهم در پیشرفت کار تأثیرگذار خواهد بود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری اعتبار خاصی از طریق سازمان مرکزی به صورت مستقیم ابلاغ نمی‌کند، ادامه داد: این در حالی است که اداره‌کل راه و شهرسازی استان ظرفیت‌های خوبی دارد و می‌تواند به شهرداری نیز کمک کند.

قزوینیان تصریح کرد: همچنین این مجموعه از طریق کمیسیون ماده ۵ ظرفیت بالقوه‌ای دارد، به همین خاطر شهرداری ابهر می‌تواند پیشنهادهای خوبی در این خصوص به ستاد ارائه دهد تا اقدامات و کارهای لازم انجام گیرد.

وی با بیان اینکه می‌توان از طریق مولدسازی از اعتبارات پروژه‌هایی که در سطح استان تعریف شده است، استفاده کرد، گفت: در این راستا شهرداری ابهر باید پروژه‌هایی را که برای مردم و شهرستان مفید و جذاب است، ارائه دهد.

کد خبر 751121

دیگر خبرها

  • ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری شیراز در سال ۱۴۰۲
  • اعتبارات مولدسازی باید به صورت بهینه استفاده شود
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگترین پروژه شهرداری می‌گذرد؛ برج‌های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • ۱۴ سال از بلاتکلیفی بزرگ ترین پروژه شهرداری می گذرد برج های دو قلو چالش مدیران شهرکرد
  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • افزایش ارتفاع تأسیسات شهری در پروژه قائم-رحمت-احمدی
  • آنچه در یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای شیراز گذشت
  • در جلسه علنی شورای شهر شیراز چه گذشت؟
  • مترو قم به ایستگاه پایانی بهره‌برداری نزدیک می‌شود
  • بازدید از بزرگترین پروژه پل‌سازی شیراز تا تقاطعی که دسترسی به حرم شاهچراغ را تسهیل می‌کند